Moi.

Olen yksi Varsinais-Suomen vasemmistoliiton ehdokkaista eduskuntaan kevään 2023 vaaleissa. Olen 44-vuotias yhden pojan äiti. Juureni ovat vanhempieni puolelta Koillismaalta ja Pöytyän pitäjästä, mutta itse olen syntynyt Turussa. Kutsun itseäni joskus ”lähiön tytsyksi” lempibändini Tehosekoittimen laulun mukaan, sillä olen kasvanut ja varttunut aikuiseksi Härkämäen ja Runosmäen lähiöissä 80- ja 90-luvulla.

Kirjoitin ylioppilaaksi Turun Klassikon lukiosta vuonna 1997. Muutaman nuoruuden vuoden harhailtuani aloitin hevosalan opinnot Ypäjällä hevosopistolla. Valmistuttuani hevostenhoitajaksi vuonna 2000 jatkoin Turun ammattikorkeakouluun kestävän kehityksen opintojen pariin. Laajan ja monipuolisen koulutuksen tavoitteena oli ymmärrys yhteiskunnan kestävästä rakentamisesta niin ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti kuin kulttuurillisesti. Opinnäytetyössäni tähtäsin aluekehittämiseen, ekologisen matkailuverkoston luomiseen ja ihmisen luontosuhteen syventämiseen.

Saatuani opintoni valmiiksi asuin, työskentelin ja opiskelin muutamia vuosia Kihniössä, Kiuruvedellä ja Loimaalla, kunnes kotipaikkakunnakseni valikoitui Aura. Aurassa vapaa-aika on kulunut pääsääntöisesti vanhaa taloa remontoiden ja asuen. Olen työskennellyt viimeiset kuusi vuotta Loimaalla kotihoidon lähihoitajana. Neljä vuotta sitten lähdin aktiivisesti mukaan ammattiyhdistysliikkeeseen ja tällä hetkellä toimin superilaisten pääluottamusmiehenä sekä STTK:n aluetoimikunnassa Varsinais-Suomessa.

Vasemmistoliittoon liityin vuonna 2020, koska halusin olla osa liikettä, joka on pienituloisten ihmisten ja Suomen luonnon monimuotoisuuden puolella sekä hyväksyy erilaisuuden osana ihmisyyttä. Vuonna 2021 minua pyydettiin mukaan kuntavaaleihin, ja lähdettyäni tulin valituksi kunnanvaltuustoon, kunnanhallitukseen ja perusturvalautakuntaan. Vuoden 2022 alusta tartuin Auran Vasemmiston puheenjohtajan nuijaan osana sukupolvenvaihdosta.

Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan vaikuttaa päätöksenteolla siihen, mihin suuntaan suomalainen yhteiskunta kehittyy. Tulevaisuuden haasteistamme suurimpina näen vanhustenhoidon järjestämisen, luonnon tasapainon säilyttämisen, eriarvoistumisen lisääntymisen ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Näihin haasteisiin vastaamme parhaiten niin kansallisella kuin kansainvälisellä yhteistyöllä, koulutuksella ja reilulla vihreällä siirtymällä. Oman elämäni viitekehyksestä katsoen edustan pienituloisia, arjen sankareita, mielenterveysongelmista kärsiviä ja heidän omaisiaan, työntekijöitä, vanhuksia, omaishoitajia ja seutukuntalaisia. Ihmisiä, eläimiä ja luontoa.